Menu

krewetka_122021

PRZYSTAWKI

TATAR WOŁOWY 49 zł
z grzybami shitake, szalotką, ogórkiem, majonezem lubczykowym i żółtkiem

TAJSKA SAŁATA Z WOŁOWINĄ 55 zł
z chrupiącymi warzywami, sezamem, kolendrą, winegretem limonkowym z imbirem i harissą

KROKIET SEROWY  ( sałata ) 53 zł
z burakiem, jabłkiem, orzechami, maliną i winegretem miodowym z granatem

ZUPY

ROSÓŁ 23 zł
z domowym makaronem

ŻUREK NA MAŚLANCE 27 zł
z białą kiełbasą, wędzonką, jajkiem 

ZUPA CEBULOWA 27 zł
z parmezanem i grzanką

ZUPA GRZYBOWA 34 zł
z lanymi kluskami z rozmarynem, warzywami korzeniowymi i oliwą ziołową

ZUPA KOKOSOWA 42 zł
z warzywami, sandaczem, tuńczykiem, łososiem, jesiotrem, ryżem i  marakują

dyniowa_122021
pstrag_122021

DANIE RYBNE I OWOCE MORZA

SANDACZ Z TŁUCZONYM ZIEMNIAKIEM 79 zł
zielonymi warzywami strączkowymi i sosem winnym

GRILLOWANA OŚMIORNICA 125 zł
z humusem na ciepło, bobem, groszkiem, majonezem chorizo, sezamem
chorizo i olejem z natki pietruszki

DANIE MIĘSNE

BURGER Z SEZONOWANEGO ROSTBEFU 62 zł
z chrupiącymi piklami, serem pleśniowym, sambal mayo i frytkami

ŻEBRO WIEPRZOWE 73 zł
z pieczonym ziemniakiem, gzikiem, cebulą, sałatką z wędzonej marchewki
i glazurą z suszonej śliwki

PIERŚ Z KACZKI 82 zł
z kopytkami dyniowymi, gruszką, cykorią i demi – glacem z pigwą

COMBER Z JELENIA 120 zł
z ziemniakami, puree z topinambura i kawy, grzybami, jarmużem i sosem chasseur

SEZONOWANY ROSTBEF ARGENTYŃSKI 125 zł
z pieczonym ziemniakiem, jarmużem, brokułem, grzybami i zabajone z palonym masłem

dzik_122021
pierogi_122021

MAKARONY / PIEROGI / DANIA BEZMIĘSNE

AGNOLOTTI PIETRUSZKOWE 46 zł
z pieczonym ziemniakiem, pecorino, panierowanym żółtkiem, bułką tartą i kalafiorem

PIEROGI Z SZARPANYM SKOKIEM Z KRÓLIKA 46 zł
z pancetą, kwaśną śmietaną, fenkułem i jasnym demi – glacem

STEK Z KAPUSTY 47 zł
z  puree ziemniaczanym, karmelizowaną śliwką, grzybami, chrupiącymi pestkami,
zabajone z palonego masła i demi – glace warzywnym

MAKARON RAMEN 63 zł
z wołowiną po syczuańsku, sezamem, warzywami,
grzybami i orzechami ziemnymi

DESERY

LODY 29 zł
z sezonowymi owocami
możliwość zamiany lodów na lody rzemieślnicze własnej produkcji (dopłata 5 zł/deser)

KRÓWKA 34 zł

MUS MIGDAŁOWY ZE SŁONYM KARMELEM 34 zł
z kremem z marakui, biszkoptem migdałowym i sorbetem z rokitnika i marakui

SERNIK 34 zł
z czarną porzeczką, lodami z palonego masła i białej czekolady

plesniak_122021

DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM 16 zł

POMIDOROWA Z DOMOWYM MAKARONEM 18 zł

SPAGHETTI BOLOGNESE 29 zł

FILECIKI Z KURCZAKA Z FRYTKAMI I KOLBĄ KUKURYDZY 33 zł

NAPOJE ZIMNE

Pepsi Cola (0,2l) 10 zł

Pepsi Max (0,2l) 10 zł

7Up (0,2l) 10 zł

Mirinda Orange (0,2l ) 10 zł

Schweppes Tonic (0,2l ) 10 zł

Lipton Lemon (0,2l) 10 zł

Sok owocowy TOMA (0,2l ) 10 zł
jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka, pomidor

Woda Cisowianka Perlage (0,3l/ 0,7l ) 10 zł/16 zł

Karafka wody niegazowanej z miętą i cytryną (1l ) 14 zł

Jabłkowy sok tłoczony / z Majd / (0,2l / 1l ) 10 zł/ 29 zł

Sok ze świeżo wyciskanych owoców(0,2l ) 19 zł
pomarańcz, grapefruit, mix

NAPOJE GORĄCE

Kawa czarna/biała 14 zł

Espresso 14 zł

Espresso macchiato 14 zł

Espresso doppio 18 zł

Cappuccino 18 zł

Latte macchiato 18 zł

Irish Coffee 26 zł

Gorąca czekolada 18 zł

Herbata kubek 14 zł

Herbata dzbanek 18 zł
czarna, earl grey, zielona, zielona jaśminowa, miętowa z cytryną, owocowa

PIWA

Żywiec beczka 0,5l 12 zł

Żywiec beczka 0,3l 10 zł

Żywiec butelka 0,5l 12 zł

Piwo regionalne 0,5l 16 zł

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, korzystamy ze świeżych, organicznych produktów zakupionych u lokalnych producentów. Jeśli potrawy nie spełniają Państwa oczekiwań ze względu na jakiekolwiek ograniczenia zdrowotne, Szef Kuchni zawsze służy pomocą.

Lista alergenów dostępna jest u obsługi restauracji.