Wesela

Menu I – 295 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE
Rosół / krem z kalafiora z oliwą truflową i serem emilgrana  ( dwie zupy podawane w wazach )
Schab wolno gotowany / puree ziemniaczane / marchewka w miodzie / sos myśliwski

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Karkówka duszona w sosie grzybowym
Dorsz w orientalnym sosie z pastą tom – yum
Grillowana pierś z kurczaka w sosie z suszonego pomidora
Pieczone ziemniaki w ziołach / kluski śląskie z okrasą
Warzywa w emulsji koperkowej / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z piklami
Deska mięs pieczonych: schab, karkówka, boczek
Galaretki drobiowe z warzywami
Mix sałat z serami, borówkami i winegretem malinowym
Fusilli z tuńczykiem, papryką, sezamem i quacamole
Ryba faszerowana z sosem tatarskim
Quesadilla z kurczakiem i warzywami

BUFET SŁODKI
Tarta gruszkowa z mascarpone, białą czekoladą i migdałami
Ciasto kruche z konfiturą porzeczkową i bezą
Mini pączki
Mus kokosowy z mango i limonką ( monoporcja )
Beza z mascarpone i owocami ( monoporcja )
Owoce filetowane

DODATKOWE DANIE SERWOWANE
Żurek z jajkiem lub barszcz z pasztecikiem

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

Menu II – 335 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Mus rybny z burakami, chrzanem i majonezem cytrusowym
Rosół/krem z pieczonego ziemniaka z czosnkiem i wędzony twarogiem ( zupy podawane w wazach)
Udo z kaczki z glazurowanym burakiem i sosem śliwkowym z whisky podane z kluską śląską

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
Karczek z dzika z sosem pieczeniowym z piwem regionalnym
Sandacz w sosie koperkowym z brokułem
Penne w pikantnym sosie pomidorowym z grillowaną cukinią i marchewką
Pieczone ziemniaki / kopytka
Grillowane warzywa / zasmażana kapusta / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z marynatami
Deska mięs pieczonych: schab, karkówka, boczek
Pasztet wieprzowy z musem żurawinowym i bakaliami
Ryba w zalewie winnej
Ratatui z grillowanych warzyw z serem feta
Sałatka z grillowanym kurczakiem, selerem naciowym, fasolą i kukurydzą
Sałata z szynką dojrzewającą, melonem i winegretem miodowym z kimchi
Strudel drożdżowy z kapustą i grzybami

BUFET SŁODKI
Sernik z brzoskwinią i białą czekoladą
Brownie z masłem orzechowym
Jabłecznik na ciemnym spodzie z karmelem
Panna cotta z musem malinowym i białą czekoladą ( monoporcja )
Banan z kajmakiem i Baileysem ( monoporcja )
Owoce filetowane

DODATKOWE DANIE SERWOWANE
Krupnik grzybowy na gęsinie

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

Menu III – 375 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Gravlax z łososia z crème fraiche, piklami i winegretem cytrusowym
Rosół z kaczki z kluskami z anyżem / krem z białych warzyw z orzechem laskowym ( zupy w wazach )
Bitki z rostbefu z pieczoną pietruszką, babką ziemniaczaną i sosem maderowym

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Skoki z królika z grillowaną  marchewką i białym demi – glacem
Pieczona szynka z goździkami na młodej kapuście z koperkiem
Kacze udo z sosem żurawinowym z karmelizowaną śliwką
Sandacz w sosie szczypiorkowym z zielonym groszkiem i cukinią
Opiekane ziemniaki w ziołach / podsmażana babka ziemniaczana
Buraczki zasmażane / fasolka szparagowa z orzechem / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z domowymi piklami
Deska pieczonych mięs: schab, karkówka, boczek
Roladki z salami nadziewane sałatką królewską
Szczupak w galarecie z warzywami i octem jabłkowym
Carpaccio surf & turf ( wołowina i ryba )
Strudel drożdżowy z kurczakiem szpinakiem i fetą
Tabbouleh z komosą ryżową , batatem, granatem i ponzu
Sałata z grillowanymi warzywami, fetą i winegretem musztardowym
Sałata z kurczakiem, chipsami z boczku, grzankami i sosem Cesar

BUFET SŁODKI
Sernik z truskawką i czarną porzeczką
Tarta malinowa z bezą
Ciasto „pijana śliwka”
Mini ptysie z kremem mascarpone
Mango z kokosem i sezamem ( monoporcja )
Mascarpone ze słonym karmelem i bananem ( monoporcja )
Owoce filetowane

DODATKOWE DANIE SERWOWANE
Boeuf Strogonow

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

OFERTA WESELNA 2024

WIEJSKI STÓŁ ( 2200 zł )

Wędzonki z naszej spiżarni: szynka, schab, boczek, karkówka, słonina
Ryby wędzone
Smalec ze skwarkami, ogórki małosolne
Selekcja wędzonych twarogów i serów regionalnych
Wędzona kiełbasa z dziczyzny
Sałatka jarzynowa
Śledź w pomidorach z rodzynkami
Rolada z kaczki z bakaliami
Galaretki wieprzowe z golonką
Chleb żytni na zakwasie
Pikle i marynaty

Stół dekorowany świeżymi ziołami i warzywami.

STÓŁ WIEJSKI PREMIUM ( 2900 zł )
Wędzonki z naszej spiżarni: szynka, schab, boczek, karkówka, słonina
Pstrąg wędzony
Smalec ze skwarkami, ogórki małosolne
Selekcja wędzonych twarogów i serów regionalnych
Wędzona kiełbasa z dziczyzny
Sałatka jarzynowa
Śledź w pomidorach z rodzynkami
Rolada z kaczki z bakaliami
Galaretki wieprzowe z golonką
Chleb żytni na zakwasie
Pikle i marynaty

Stół dekorowany świeżymi ziołami i warzywami

PROPONUJEMY RÓWNIEŻ

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW –  GRATIS

Tort / własna cukiernia /  – 21 zł/os.
Opłata korkowa – 19 zł/os.

Pakiet napojów gazowanych – 20 zł/os.

Menu dla dzieci do lat 3 – gratis
Dzieci w wieku 3 – 12 lat 50 % ceny
Obsługa techniczna ( zespół, fotograf itd. ) 50 % ceny

  • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie lub inne opcje żywieniowe
  • W okresie trwania podpisanej umowy, podana cena jednostkowa może ulec zmianie o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez prezesa GUS. Wzrost nie większy niż 2% nie będzie stanowił podstawy do ubiegania się o wzrost wartości umowy

OFERTA – POPRAWINY 2025

Śniadanie – 75 zł/os. ( 2 godziny )
Bogaty bufet składający się z śniadaniowych dań gorących, zimnych i słodkich.
W cenie bufetu napoje takie jak: kawa, herbata woda i soki owocowe

Brunch – 140 zł/os. ( 3 godziny )
Bufet śniadaniowy wzbogacony o dania obiadowe ( zupa, dwa dania mięsne, danie rybne lub wegańskie, dodatki )

Lunch – 150 zł/os. ( 4 godziny )
Bufet składając się z zupy, trzech dań gorących, dodatków, sałatek i zimnych przystawek oraz słodkości.
W cenie bufetu napoje takie jak: kawa, herbata woda i soki

Grill – 150 zł/os. ( 4 godziny )
Poprawiny w plenerze, nad brzegiem jeziora. Zupa, grillowane specjały, dodatki i słodkości.
W cenie napoje takie jak: kawa, herbata, woda i soki