Wesela

Ślub i wesele nad brzegiem jeziora? Przestronne i klimatyzowane sale, nietuzinkowa kuchnia, plener na zaślubiny lub najpiękniejszą sesję ślubną, baza noclegowa w komfortowo wyposażonych bungalowach, wiata grillowa na niepowtarzalne poprawiny – to tylko niektóre z naszych atutów.

Zadbamy o każdy szczegół w tym wyjątkowym dla państwa dniu.

Menu weselne

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE
Rosół / Żur na maślance (do wyboru)
Schab wolno gotowany / ziemniaki confitowane / brokuły / sos demi – glace

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Karczek wieprzowy na kapuście zasmażanej z kminem
Kotleciki rybne w sosie porowym
Pieczone udko z kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym
Ryż gotowany / ziemniaki z wody
Warzywa gotowane / buraczki zasmażane / surówka z białej kapusty

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Śledź po kaszubsku / w śmietanie z jabłkiem
Deska mięs pieczonych: schab, karkówka, boczek
Tymbaliki drobiowe
Tatar wołowy z piklami
Ryba marynowana w białym winie
Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i kukurydzą
Sałatka caprese z pesto pietruszkowym / sałatka grecka

BUFET SŁODKI
Szarlotka / sernik / ciasto jogurtowe z owocami/ musy czekoladowe / owoce

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00
Strogonof

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Pasztet staropolski / marynowane zielone jabłko / żurawina / chrzan
Zupa krem z kalafiora / orzech laskowy / oliwa truflowa
Polędwiczka wieprzowa sous-vide / grillowane warzywa / risotto z pęczaku / sos śliwkowy

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Rolada wieprzowa / udo z kurczaka nadziewane papryką / żeberko wieprzowe ze śliwką
Sandacz w sosie porowym z czarnuszką
Brokuły z masłem migdałowym/grillowana cukinia, bakłażan i papryka/ buraczki na ciepło
Kluski śląskie / ziemniaki z masłem i koprem
Surówka Colesław / surówka z ogórka, czerwonej cebuli i białej rzodkwi

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Półmisek kiełbas i mięs pieczonych: karkówka, schab, boczek
Tortilla z grillowany kurczakiem i warzywami
Rolada z kaczki z bakaliami / tatar wołowy z marynatami
Śledź po kaszubsku w śmietanie z jabłkiem / galaretki z nóżek wieprzowych
Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i porem
Łosoś marynowany w soli i cukrze na sałatce z buraków
Plastry rostbefu na rukoli z parmezanem i kaparami

BUFET SŁODKI
Beza z owocami / ciasto czekoladowe ze słonym karmelem/ sernik z kruszonką migdałową
Pana Cotta malinowa / mus z białej czekolady i espresso / owoce

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00
Eintopf z wołowiną

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Marynowane plastry rostbefu / kurki / parmezan / majonez grzybowy / oliwa truflowa
Bulion z kaczki z kluseczkami i lubczykiem
lub
Krem z białych warzyw z wanilią i słonecznikiem w karmelu
Karczek z dzika / puree ziemniaczane / pieczona marchew / jarmuż / grzyby / sos maderowy

DANIA GORĄCE W BUFECIE
Łosoś na szpinaku w sosie serowym / udo z kaczki z jabłkami i sosem wiśniowym
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i orzechem włoskim
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Fasolka szparagowa z masłem i bułką / modra kapusta z żurawiną
Grillowana cukinia i seler naciowy/ ziemniaki opiekane z tymiankiem / ryż z sezonowymi warzywami

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z domowymi piklami/ tatar z łososia z avocado i olejem sezamowym
Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem naciowym/ carpaccio z buraków z fetą i soczewicą
Deska kiełbas i mięs pieczonych / selekcja pasztetów
Wędzonki: schab, szybka
Rolada drobiowa z orzechami
Śledź w śmietanie z jabłkiem / po kaszubsku
Sałatka grecka / sałatka jarzynowa

BUFET SŁODKI
Ciasto czekoladowe / szarlotka / sernik / Pana Cotta z sosem malinowym
Zabajone zapiekane z sezonowymi owocami / owoce

ATRAKCJA (DO WYBORU):
Pieczona szynka serwowana przy gościach / dzik w całości z rożna

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS
UDEKOROWANIE SALI ŚWIEŻYMI KWIATAMI – GRATIS

Tort – 10 zł/os.
Korkowe – 10 zł/os.
Pakiet napojów gazowanych – 10 zł/os.
Wódka – 39 zł/0,5l
Wino domu – 35 zł/0,75l

Menu dla dzieci do lat 6 – gratis
Dzieci w wieku 6 – 12 lat 50 % ceny
Obsługa techniczna 50 % ceny

Serdecznie zapraszamy do kontaktu – naszą ofertę dostosujemy do Państwa wymogów organizacyjnych:

tel. 89 513 09 78

zatoka@przystanekzatoka.pl