Menu

przystawka

PRZEKĄSKI

TATAR WOŁOWY 29 zł
z grzybami shitake, szalotką, ogórkiem, majonezem lubczykowym i żółtkiem

JAJKO POCHE 20 zł
ze schabem sezonowanym, maślanką, koperkiem, groszkiem i cukinią

SAŁATY

SAŁATA Z KURCZAKIEM ZAGRODOWYM 29 zł
z warzywami, chipsem z boczku, grzanką i vinegretem parmezanowym

SAŁATA Z KOZIM SEREM 27 zł
z gruszką kompresowaną w miodzie, winogronami, burakiem i vinegretem z marakui i rodzynek

sałaty
zupy

ZUPY

ROSÓŁ 14 zł
z domowym makaronem

ZUPA CEBULOWA  16 zł
z parmezanem i grzanką

CHŁODNIK 16 zł
z botwiny z jajkiem

ŻUREK NA MAŚLANCE 16 zł
z białą kiełbasą, wędzonką i jajkiem

ZUPA GRZYBOWA  16 zł
z kluseczkami, warzywami korzeniowymi i olejem lubczykowym

PIKANTNE FLAKI WOŁOWE 18 zł

DANIE RYBNE

SANDACZ Z CASSEROLE Z FASOLI 40 zł
z wędzonym boczkiem, puree z czerwonej papryki, pak choi i olejem pietruszkowym

POLĘDWICA Z DORSZA 45 zł
z marchewką, ziemniakiem francuskim, czarną oliwką, sosem winnym z mulami i z olejem z natki marchwi

GOŁĄBEK Z RYB MAZURSKICH 38 zł
z kaszą jęczmienną, puree z marchwi i sosem rakowym

dania rybne
dania mięsne

DANIE MIĘSNE

PIERŚ Z KACZKI 39 zł
z kopytkami, burakiem, pietruszką, gruszką i sosem śliwkowym

ROSTBEF 58˚ 58 zł
z farszynkami z serem pleśniowym, szparagami, puree z selera i sosem różowym z pieprzem

UDZIEC Z JELENIA 46 zł
z ziemniakiem truflowym, żółtą marchewką, sosem z czarnego bzu i boczniakiem

ASSIETTE WIEPRZOWE 38 zł
polędwiczka wieprzowa, boczek i kaszanka podane z puree maślanym, kapustą włoską i sosem demi-glace z pieczonym jabłkiem

KRÓLIK 40 zł
z babką ziemniaczaną, brązową pieczarką, puree z marchwi, jarmużem i jusem z królika

SCHAB CIELĘCY 55 zł
z puree z topinamburu, wiśnią, ravioli, krokietem ziemniaczanym i sosem demi – glace

MAKARONY / PIEROGI / DANIA WEGETARIAŃSKIE

RISOTTO 30 zł
z marynowanym burakiem, puree z malin i kozim serem

PIEROGI Z DZICZYZNĄ 35 zł
z grzybami i emulsją rydzową

PAPARDELLE Z BOROWIKAMI 35 zł
z cukinią, orzechem laskowymi i parmezanem

STEK Z KALAFIORA 27 zł
z majonezem lubczykowym, winogronami i emulsją z palonych migdałów

TAGLIATELLE SZPINAKOWE 34 zł
z piersią z kurczaka, suszonymi pomidorami, pesto, szpinakiem, boczkiem wędzony i parmezanem

makarony pierogi
desery

DESERY

MUS Z KARMELIZOWANEJ BIAŁEJ CZEKOLADY 16 zł
z ciastkiem cygaretkowym i jeżyną

PANNA COTTA 14 zł
z sezonowymi owocami

TORCIK CZEKOLADOWY 20 zł
z kremem kawowym i białą czekoladą

PARFAIT KOKOSOWE 21 zł
z mango i ciasteczkiem maślanym

PTYŚ Z KREMEM 18 zł
z kawy i palonej białej czekolady, porzeczką, sorbetem z owoców leśnych

SERNIK 21 zł
z czarną porzeczką, lodami z palonego masła i białej czekolady

LODY 12 zł
z sezonowymi owocami

MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem 8 zł

Pomidorowa z domowym makaronem 8 zł

Spaghetti bolognese 12 zł

Chrupiące fileciki z kurczaka z frytkami i kolbą kukurydzy 15 zł

Pierogi z twarogiem, malinami, bezą i emulsją maślaną 18 zł

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, korzystamy ze świeżych, organicznych produktów zakupionych u lokalnych producentów. Jeśli potrawy nie spełniają Państwa oczekiwań ze względu na jakiekolwiek ograniczenia zdrowotne, Szef Kuchni zawsze służy pomocą. Lista alergenów dostępna jest u kelnera.