
PRZYSTAWKI
TATAR WOŁOWY 39 zł
z grzybami shitake, szalotką, ogórkiem, majonezem lubczykowym i żółtkiem
WĄTRÓBKA DROBIOWA 37 zł
ze smażoną drożdżówką, owocami leśnymi w koniaku, orzechami i glazurą teriyaki
SAŁATY
SAŁATA Z KURCZAKIEM 39 zł
z marynowaną papryką, jajkiem, espumą serową, chrupiącymi warzywami,
pestkami dyni i chimchuri
SAŁATA Z KROKIETEM SEROWYM 39 zł
z dynią, burakiem, jeżyną, figą, granatem, pomarańczą, orzechami
i winegretem cytrusowym


ZUPY
ROSÓŁ 18 zł
z domowym makaronem
ZUPA CEBULOWA 20 zł
z parmezanem i grzanką
ŻUREK NA MAŚLANCE 22 zł
z białą kiełbasą, wędzonką, jajkiem
ZUPA KOKOSOWA 28 zł
z warzywami, dorszem, sandaczem, mulami, krewetką, ryżem i marakują
KREM Z DYNI PIŻMOWEJ 24 zł
z piklowaną dynią, twarogiem, gorgonzolą i pestkami dyni
ZUPA GRZYBOWA 25 zł
z lanymi kluskami z rozmarynem, warzywami korzeniowymi i oliwą ziołową
DANIE RYBNE I OWOCE MORZA
SANDACZ Z TŁUCZONYM ZIEMNIAKIEM 49 zł
zielonymi warzywami strączkowymi i sosem winnym
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO 54 zł
z czarną soczewicą, kalafiorem i demi – glacem rybnym
GRILLOWANA OŚMIORNICA 65 zł
z humusem na ciepło, pak choi, bobem, groszkiem, majonezem z kimchi,
sezamem, chorizo i olejem z natki pietruszki


DANIE MIĘSNE
SCHAB Z KOŚCIĄ 54 zł
z mizerią z kompresowanego jabłka i kalarepy, glazurowanym burakiem,
ziemniakiem francuskim i sosem grzybowym
PIERŚ Z KACZKI 55 zł
z grateną ziemniaczaną, burakiem i sosem wiśniowym
KARKÓWKA Z DZIKA 58 zł
z kopytkami , puree z selera z jałowcem, grzybami, jeżynami i demi – glacem
z rozmarynem
ŻEBRO WIEPRZOWE 53 zł
z pieczonym ziemniakiem, gzikiem, cebulą, sałatką z wędzonej marchewki i glazurą
z suszonej śliwki
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ ARGENTYŃSKIEJ 78 zł
z kremowym puree ziemniaczanym, szalotką, cukinią, marchewką, dynią i sosem
z 10 miesięcznego dojrzewającego cheddara
MAKARONY / PIEROGI / DANIA BEZMIĘSNE
KOPYTKA 39 zł
z grillowanym brokułem, orzechami, grzybami i espumą serową
AGNOLOTTI PIETRUSZKOWE 42 zł
z pieczonym ziemniakiem, pecorino, panierowany żółtkiem, bułką tartą i kalafiorem
WEGAŃSKIE TAGLIATELLE ORKISZOWE 44 zł
z boczniakiem, pak choi, orzechami, sezamem, płatkami drożdżowymi i teriyaki
RISOTTO DYNIOWE 44 zł
z żółtym curry, salami, żółtkiem, jarmużem i emilgraną
ORIENTALNE PIEROGI Z WIEPRZOWINĄ 46 zł
z marynowaną cukinią, bonito i emulsją rybną
FETTUCCINE Z KREWETKAMI I MULAMI 49 zł
z czarna oliwka, chili, imbirem, kolendra, pudrem pomidorowym
i emulsja winno-maślana


DESERY
LODY 22 zł
z sezonowymi owocami
SERNIK 26 zł
z czarną porzeczką, lodami z palonego masła i białej czekolady
MUS MIGDAŁOWY ZE SŁONYM KARMELEM 28 zł
z kremem z marakui, biszkoptem migdałowym i sorbetem z rokitnika i marakui
TARTA CZEKOLADOWA 26 zł
z mirabelką, kremem waniliowym i lodami rzemieślniczymi z paloną korą cynamonu
PLEŚNIAK NA CIEPŁO 26 zł
z owocami leśnymi, rzemieślniczymi lodami kajmakowymi z wanilią
DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI
ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM 14 zł
POMIDOROWA Z DOMOWYM MAKARONEM 16 zł
SPAGHETTI BOLOGNESE 22 zł
FILECIKI Z KURCZAKA Z FRYTKAMI I KOLBĄ KUKURYDZY 24 zł
PIEROGI Z TWAROGIEM, MALINAMI, BEZĄ I EMULSJĄ MAŚLANĄ 23 zł
NALEŚNIKI (2 SZT.) Z GORĄCĄ CZEKOLADĄ 22 zł
z orzechami, maliną, kremem śmietankowym i ekspandowanymi zbożami
NAPOJE ZIMNE
Karafka wody niegazowanej z miętą i cytryną 12 zł/1 l
Jabłkowy sok tłoczony / z Majd / 9 zł/0,2 l, 25 zł/l
Napoje gazowane / coca-cola, fanta, sprite, tonic / 8 zł/ 0,25 l
Soki owocowe / jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka, grapefruit, pomidor / 8 zł/0,25 l
Sok ze świeżo wyciskanych owoców / pomarańcz, grapefruit, mix / 17 zł/0,2 l
Woda mineralna / gazowana, niegazowana / 8 zł/0,33 l lub 14 zł/0,75 l
NAPOJE GORĄCE
Kawa czarna/biała 12 zł
Espresso 12 zł
Espresso macchiato 13 zł
Espresso doppio 16 zł
Cappuccino 16 zł
Latte macchiato 16 zł
Irish Coffee 24 zł
Gorąca czekolada 16 zł
Herbata kubek 12 zł
Herbata dzbanek 16 zł
czarna, earl grey, zielona, zielona jaśminowa, miętowa z cytryną, owocowa
PIWA
Żywiec beczka 12 zł/0,5 l
Żywiec beczka 10 zł/0,3 l
Żywiec butelka 12 zł/0,5 l
Piwo regionalne 16 zł/0,5 l
świeże, jasne, ciemne, orkiszowe z miodem
Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, korzystamy ze świeżych, organicznych produktów zakupionych u lokalnych producentów. Jeśli potrawy nie spełniają Państwa oczekiwań ze względu na jakiekolwiek ograniczenia zdrowotne, Szef Kuchni zawsze służy pomocą.
Lista alergenów dostępna jest u obsługi restauracji.