Menu

przystawka

PRZEKĄSKI

TATAR WOŁOWY 34 zł
z grzybami shitake, szalotką, ogórkiem, majonezem lubczykowym i żółtkiem

PANIEROWANE JAJKO ZE SZPARAGAMI 26 zł
z bazylią, białą rzodkwią, bobem i lubczykiem 

SAŁATY

SAŁATA Z KURCZAKIEM ZAGRODOWYM 29 zł
z warzywami, chipsem z boczku, grzanką i vinegretem parmezanowym

SAŁATA Z KOZIM SEREM 28 zł
z kompresowanym w miodzie rabarbarem, winogronami, burakiem i vinegretem z marakui 

sałaty
zupy

ZUPY

ROSÓŁ 16 zł
z domowym makaronem

ZUPA CEBULOWA  18 zł
z parmezanem i grzanką

ŻUREK NA MAŚLANCE 18 zł
z białą kiełbasą, wędzonką i jajkiem

CHŁODNIK Z BOTWINĄ I JAJKIEM 18 zł

WEGAŃSKI KREM Z BATATA 22 zł
z orzechami arachidowymi, małosolną kalarepą i grzybami shimeji

KREMOWA ZUPA BOROWIKOWA 24 zł
z selerem naciowym, kwaśną bitą śmietaną i domowymi kluskami

ZUPA RYBNA 26 zł
z krewetką, dorszem, sandaczem, mulami, pianą z kokosa i limonki

DANIE RYBNE

GOŁĄBEK Z RYB MAZURSKICH 39 zł
z kaszą jęczmienną, puree z marchwi i sosem rakowym

SANDACZ Z TŁUCZONYM ZIEMNIAKIEM 42 zł
z zielonymi warzywami strączkowymi i sosem muślinowym

POLĘDWICA Z DORSZA 46 zł
z marchewką, ziemniakiem francuskim, czarną oliwką, sosem winnym z mulami i z olejem z natki marchwi

dania rybne
dania mięsne

DANIE MIĘSNE

PIERŚ Z KACZKI 44 zł
z kopytkami, burakiem, pietruszką, gruszką i sosem śliwkowym

KRÓLIK 44 zł
z babką ziemniaczaną, brązową pieczarką, puree z marchwi, jarmużem i jusem z królika

SCHAB Z KOŚCIĄ 44 zł
z mizerią z kompresowanego jabłka i kalarepy, glazurowanym młodym burakiem, młodym ziemniakiem i sosem kurkowym

UDZIEC Z JELENIA 48 zł
z ziemniakiem truflowym, żółtą marchewką, sosem z czarnego bzu i boczniakiem

MAKARONY / PIEROGI / DANIA WEGETARIAŃSKIE

STEK Z KALAFIORA 29 zł
z majonezem lubczykowym, winogronami i emulsją z palonych migdałów

RISOTTO 32 zł
z szparagami, kozim serem i wędzonym czosnkiem

PIEROGI Z CONFITOWANĄ GOLONKĄ 32 zł
z relishem z rabarbaru, gorczycy i chrzanu

TAGLIATELLE SZPINAKOWE 34 zł
z piersią z kurczaka, suszonymi pomidorami, pesto, szpinakiem, boczkiem wędzony i parmezanem

PAPARDELLE Z BOROWIKAMI 36 zł
z cukinią, orzechem laskowymi i parmezanem

makarony pierogi
desery

DESERY

LODY 18 zł
z sezonowymi owocami

PTYŚ 20 zł
z kremem z kawy i palonej białej czekolady, porzeczką, sorbetem z owoców leśnych

BEZA 20 zł
z truskawkami kompresowanymi w Prosecco, kremem mascarpone z białą czekoladą i olejem bazyliowym

TARTA Z GRANACHE Z MLECZNEJ CZEKOLADY 22 zł
z musem z czarnej porzeczki, kremem migdałowym i domowymi lodami pralinowymi

MUS MIGDAŁOWY ZE SŁONYM KARMELEM 22 zł
z kremem marakui, biszkoptem migdałowym i sorbetem z rokitnika oraz marakui

PARFAIT KOKOSOWE 22 zł
z mango i ciasteczkiem maślanym

SERNIK 22 zł
z czarną porzeczką, lodami z palonego masła i białej czekolady

MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem 10 zł

Pomidorowa z domowym makaronem 10 zł

Spaghetti bolognese 18 zł

Chrupiące Fileciki z kurczaka, z frytkami i kolbą kukurydzy 20 zł

Pierogi z twarogiem, malinami, bezą i emulsją maślaną 20 zł

NAPOJE ZIMNE

Woda mineralna (75 CL) 12 zł

Woda mineralna (33 CL) 6 zł

Soki owocowe (20 CL) 6 zł

Coca-Cola / Fanta / Sprite / Tonic (20 CL) 6 zł

Fuze tea (20 CL) 6 zł

Sok ze świeżych owoców (20 CL) 14 zł

Lemoniada (20 CL) 12 zł

Sok wytłaczany z jabłek (0,2 L/1 L) 6/18 zł

NAPOJE GORĄCE

Kawa 9 zł

Espresso 9 zł

Espresso Macchiato 10 zł

Espresso Doppio 14 zł

Cappuccino 12 zł

Latte Macchiato 14 zł

Irish Coffee 20 zł

Gorąca Czekolada 10 zł

Herbata Althaus kubek 9 zł

Herbata Althaus dzbanek 12 zł

PIWA

Żywiec (beczka – 0,5 L) 9 zł

Żywiec (beczka – 0,3 L) 7 zł

Żywiec (butelka – 0,5 L) 9 zł

Piwo regionalne (0,5 L) 12 zł
(świeże, jasne, ciemne, orkiszowe z miodem)

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, korzystamy ze świeżych, organicznych produktów zakupionych u lokalnych producentów. Jeśli potrawy nie spełniają Państwa oczekiwań ze względu na jakiekolwiek ograniczenia zdrowotne, Szef Kuchni zawsze służy pomocą. Lista alergenów dostępna jest u kelnera.