Menu

przystawka

PRZEKĄSKI

PANIEROWANE JAJKO Z GRZYBAMI 26 zł
bazylią, białą rzodkwią, bobem i lubczykiem

TATAR WOŁOWY 35 zł
z grzybami shiitake, szalotką, ogórkiem, majonezem lubczykowym, żółtkiem

SAŁATY

SAŁATA Z KOZIM SEREM 29 zł
z kompresowaną w miodzie gruszką, winogronami, burakiem
i vinegretem z marakui

SAŁATA Z KURCZAKIEM ZAGRODOWYM 30 zł
z warzywami, chipsem z boczku, grzanką, vinegretem parmezanowym 

SAŁATA Z KREWETKAMI 30/40 ( 4 SZT. ) 37 zł
z chrupiącymi warzywami, winegretem tajskim, komosą ryżową
i tostowanym czosnkiem

sałaty
zupy

ZUPY

ROSÓŁ 16 zł
z domowym makaronem

ZUPA CEBULOWA 18 zł
z parmezanem i grzanką

ŻUREK NA MAŚLANCE 18 zł
z białą kiełbasą, wędzonką, jajkiem

KREM  Z PIECZONEJ DYNI  23 zł
ze szpeclami z kozim serem i chimichurri z wędzonym tofu

KREMOWA ZUPA BOROWIKOWA 24 zł
z selerem naciowym, kwaśną bitą śmietaną i domowymi kluskami

ZUPA RYBNA 26 zł
z krewetką, dorszem, sandaczem, mulami oraz pianą z kokosa i limonki

DANIE RYBNE I OWOCE MORZA

GOŁĄBEK Z RYB MAZURSKICH 40 zł
z kaszą jęczmienną, puree z marchwi i sosem rakowym

SANDACZ Z TŁUCZONYM ZIMNIAKIEM 43 zł
zielonymi warzywami strączkowymi i sosem muślinowym

POLĘDWICA Z DORSZA 47 zł
z marchewką, ziemniakiem francuskim, czarną oliwką, sosem winnym z mulami
i olejem z natki marchwi

GRILLOWANA OŚMIORNICA 58 zł
z humusem na ciepło, pak choi, bobem, groszkiem, majonezem z kimchi,
sezamem, chorizo i olejem z natki pietruszki

dania rybne
dania mięsne

DANIE MIĘSNE

KRÓLIK 45 zł
z babką ziemniaczaną, brązową pieczarką, puree z marchwi,
jarmużem i jusem z królika

SCHAB Z KOŚCIĄ 46 zł
z mizerią z kompresowanego jabłka i kalarepy, glazurowanym burakiem,
ziemniakiem francuskim i sosem grzybowym

PIERŚ Z GĘSI 47 zł
z farszynkami ziemniaczanymi z twarogiem, dynią, popingiem z gryki,
demi – glacem z gęsi i kiszonego czosnku

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 70 zł
z drożdżówką ziemniaczaną, ziołową kruszonką, kurkami, selerem naci

MAKARONY / PIEROGI / DANIA BEZMIĘSNE

STEK Z KALAFIORA 30 zł
z majonezem lubczykowym, winogronami i emulsją z palonych migdałów

RISOTTO 33 zł
z marynowaną dynią, orzechem laskowym, selerem naciowym
i niebieskim serem pleśniowym

TAGLIATELLE SZPINAKOWE 35 zł
z piersią z kurczaka, suszonymi pomidorami, pesto, szpinakiem,
boczkiem wędzonym i parmezanem

PAPARDELLE Z BOROWIKAMI 37 zł
z cukinią, orzechem laskowym, parmezanem

PIEROGI Z GĘSINĄ 39 zł
z jarmużem, szalotką grzybami, crème fraiche, okrasą z wędzonej słoniny,
glazurą z gęsiego bulionu

makarony pierogi
desery

DESERY

LODY z OWOCAMI 18 zł

BEZA 21 zł
z kremem kokosowo – limonkowym, konfiturą z jeżyn i lodami z orzecha laskowego

TARTA Z GANACHE Z MLECZNEJ CZEKOLADY 22 zł
z musem z czarnej porzeczki, kremem migdałowym
i domowymi lodami pralinowymi

SERNIK 23 zł
z czarną porzeczką, lodami z palonego masła i białej czekolady

MUS MIGDAŁOWY ZE SŁONYM KARMELEM 24 zł
z kremem z marakui, biszkoptem migdałowym
i sorbetem z rokitnika oraz marakui

CIASTO OPERA 24 zł
z kremem pistacjowym, marcepanem, ciastem kataifi,
lodami brzoskwiniowymi z werbeną cytrynową

PARFAIT ORZECHOWE 24 zł
z pączkiem z konfiturą dyniowo – jabłkową,
lodami waniliowymi z olejem z pestek dyni

MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem 10 zł

Pomidorowa z domowym makaronem 10 zł

Spaghetti bolognese 18 zł

Chrupiące Fileciki z kurczaka, z frytkami i kolbą kukurydzy 20 zł

Pierogi z twarogiem, malinami, bezą i emulsją maślaną 20 zł

NAPOJE ZIMNE

Woda mineralna (75 CL) 12 zł

Woda mineralna (33 CL) 6 zł

Soki owocowe (20 CL) 6 zł

Coca-Cola / Fanta / Sprite / Tonic (20 CL) 6 zł

Fuze tea (20 CL) 6 zł

Sok ze świeżych owoców (20 CL) 14 zł

Lemoniada (20 CL) 12 zł

Sok wytłaczany z jabłek (0,2 L/1 L) 6/18 zł

NAPOJE GORĄCE

Kawa 9 zł

Espresso 9 zł

Espresso Macchiato 10 zł

Espresso Doppio 14 zł

Cappuccino 12 zł

Latte Macchiato 14 zł

Irish Coffee 20 zł

Gorąca Czekolada 12 zł

Herbata Althaus kubek 9 zł

Herbata Althaus dzbanek 12 zł

PIWA

Żywiec (beczka – 0,5 L) 9 zł

Żywiec (beczka – 0,3 L) 7 zł

Żywiec (butelka – 0,5 L) 9 zł

Piwo regionalne (0,5 L) 12 zł
(świeże, jasne, ciemne, orkiszowe z miodem)

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, korzystamy ze świeżych, organicznych produktów zakupionych u lokalnych producentów. Jeśli potrawy nie spełniają Państwa oczekiwań ze względu na jakiekolwiek ograniczenia zdrowotne, Szef Kuchni zawsze służy pomocą. Lista alergenów dostępna jest u kelnera.