Imprezy rodzinne i firmowe

Nasza restauracja to doskonałe miejsce do organizacji wystawnych przejęć firmowych oraz kameralnych uroczystości rodzinnych. Przestronne sale z widokiem na jezioro, doskonała kuchnia oraz dyskretna i profesjonalna obsługa to gwarancja obsługi imprez na najwyższym poziomie.

 

Serdecznie zapraszamy do kontaktu – naszą ofertę dostosujemy do Państwa wymogów organizacyjnych:

tel. 89 513 09 78

zatoka@przystanekzatoka.pl

Przykładowe menu buffetowe

Bufet zimny:

  • Mięsa pieczone / schab, karkówka /
  • Tatar wołowy z marynatami
  • Śledź w śmietanie / śledź w pomidorach
  • Terrina drobiowa z bakaliami
  • Sałatka z pomidorami, zielona soczewicą i winegretem / sałatka jarzynowa
  • Pieczywo własnego wypieku / sosy / pikle / marynaty

Bufet gorący

  • Udka z kurczaka w glazurze z miodu i imbiru
  • Panierowany filet z miruny z sosem koperkowym i zielonym groszkiem
  • Schab wolno gotowany w sosie własnym z grillowanymi pieczarkami
  • Spaghetti w sosie pesto z pomidorami, cukinią i serem dojrzewającym

Zupa w kociołku (jedna do wyboru):

  • Bulion drobiowy z olejem lubczykowym i domowym makaronem
  • Pieczarkowa z warzywami korzeniowymi i tymiankiem

Dodatki do dań gorących:

  • Ziemniaki opiekane w rozmarynem i tymiankiem / ryż z warzywami / kluski śląskie z okrasą
  • Zestaw surówek

Bufet słodki:

  • Drożdżówka z sezonowymi owocami / jabłecznik / ciasto jogurtowe z owocami

Napoje:

  • Woda/ soki owocowe / kawa / herbata

Bufet gorący:

  • Kurczak w otrębach z warzywami korzeniowym w miodzie i sezamie
  • Polędwiczka wieprzowa na różowo w sosie myśliwskim z wędzonym boczkiem
  • Sandacz saute w sosie porowym z zielonym groszkiem i czarnuszką
  • Penne w sosie pomidorowy z chili, oliwkami, bazylią i parmezanem

Bufet zimny:

  • Domowe wędzonki / szynka, boczek, schab /
  • Tatar wołowy z marynatami
  • Tortilla z kurczakiem i chrupiącymi warzywami / rolada z kaczki z morelami
  • Śledź w śmietanie / śledź w pomidorach z ananasem
  • Sałatka z kurczakiem, parmezanem , boczkiem i sosem sardelowym
  • Caprese z pomidorami, mozzarellą i pesto bazyliowym
  • Pieczywo własnego wypieku / sosy / pikle / marynaty

Zupa w kociołku (jedna do wyboru):

  • Krem z białych warzyw ze słonecznikiem w karmelu i olejem rzepakowym
  • Karmuszka z wieprzowiną i kapustą
  • Bulion z kaczki z kluseczkami z lubczykiem

Dodatki do dań gorących:

  • Ryż z warzywami / pieczone ziemniaki w ziołach / kopytka podsmażane
  • Zestaw surówek

Bufet słodki:

  • Szarlotka / sernik / mus czekoladowy z malinami / owoce filetowane

Napoje:

  • Woda / soki owocowe / kawa / herbata

*Oferty dla grup min. 50-osobowych