Imprezy rodzinne i firmowe

Nasza restauracja to doskonałe miejsce do organizacji wystawnych przejęć firmowych oraz kameralnych uroczystości rodzinnych. Przestronne sale z widokiem na jezioro, doskonała kuchnia oraz dyskretna i profesjonalna obsługa to gwarancja obsługi imprez na najwyższym poziomie.

 

Serdecznie zapraszamy do kontaktu – naszą ofertę dostosujemy do Państwa wymogów organizacyjnych:

tel. 89 513 09 78

zatoka@przystanekzatoka.pl

UROCZYSTOŚCI RODZINNE 2021

OFERTA PODSTAWOWA

  • 125 zł/os.
  • czas trwania uroczystości – do 3 godzin

Zupy w wazach:
Rosół z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z orzechem laskowym

Dania gorące na półmiskach:
Polędwiczka wieprzowa na różowo w sosie z grzybów leśnych i lubczyku
Pierś z kurczaka z sosem z suszonego pomidora, wędzonego boczku i orzecha laskowego
Sandacz w sosie winnym z selerem naciowym i zielonym groszkiem
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i rozmarynem
Bukiet gotowanych warzyw z kruszonką migdałową
Mix sałat z warzywami i winegretem cytrynowym

Słodki stół:
Beza z owocami i kremem mascarpone
Szarlotka ze słonym karmelem
Tiramisu z kremem na likierze Baileys
Sezonowe owoce

Napoje:
Woda, soki owocowe, kawa, herbata

OFERTA ROZSZERZONA

  • 155 zł/os.
  • czas trwania uroczystości – do 5 godzin
  • oferta podstawowa rozszerzona o zimne przekąski

Zestaw zimnych przekąsek:
Tatar wołowy z domowymi piklami
Deska wyrobów z naszej spiżarni: wędzonki, pasztety, rolady
Tortille z grillowanym i kurczakiem i warzywami
Carpaccio z buraków z malinami, soczewicą i serem blue
Mix sałat z gruszką, winogronami i kozim serem
Pieczywo / masło

MENU DZIECIĘCE

  • 45 zł/os.

Rosół z domowy makaronem
Nuggetsy z frytkami i kolbą kukurydzy
Lody z sezonowymi owocami

TORT

Kawa/czarna porzeczka / orzech laskowy (12 zł/os.)
Malina / biała czekolada / limonka ( 12 zł/os. )
Mango / marakuja / kokos ( 14 zł/os. )
Banan/ słony karmel / masło orzechowe ( 12 zł/os. )
Truskawka / rabarbar / mascarpone ( 12 zł/os. )

Możliwość dostarczenia własnego tortu – opłata serwisowa 5 zł/os.

KAMERALNE, WIECZORNE UROCZYSTOŚCI RODZINNE 2021

OPCJA I

  • menu – 170 zł/os.
  • opłata korkowa – 12 zł/os.
  • pakiet napojów gazowanych -12 zł/os.
  • czas trwania – do 8 godzin

Zupy w wazach:
Rosół z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z orzechem laskowym

Dania podane na półmiskach:
Polędwiczka wieprzowa na różowo w sosie z grzybów
leśnych i lubczyku
Pierś z kurczaka z sosem z suszonego pomidora,
wędzonego boczku i orzecha laskowego
Sandacz w sosie winnym z selerem naciowymi
zielonym groszkiem
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i rozmarynem
Bukiet gotowanych warzyw z kruszonką migdałową
Mix sałat z warzywami i winegretem cytrynowym

Zestaw zimnych przekąsek:
Tatar wołowy z domowymi piklami
Deska wyrobów z naszej spiżarni: wędzonki, pasztety, rolady
Tortille z grillowanym i kurczakiem i warzywami
Carpaccio z buraków z malinami, soczewicą i serem blue
Miks sałat z gruszką, winogronami i kozim serem

Dodatkowe danie gorące ( jedno do wyboru ):
Żurek / barszcz z pasztecikiem / zupa gulaszowa

Słodki stół:
Beza z owocami i kremem mascarpone
Szarlotka ze słonym karmelem
Tiramisu z kremem na likierze Baileys
Sezonowe owoce

Napoje:
Woda / soki owocowe ( bez limitu )
Kawa / herbata ( bez limitu )

TORT

Kawa / czarna porzeczka/ orzech laskowy ( 12 zł/os. )
Malina / biała czekolada / limonka ( 12 zł/os. )
Mango / marakuja / kokos ( 14 zł/os. )
Banan / słony karmel / masło orzechowe ( 12 zł/os. )
Truskawka / rabarbar / mascarpone ( 12 zł/os. )

Możliwość dostarczenia własnego tortu – opłata serwisowa 5 zł/os.

OPCJA II

  • menu – 190 zł/os.
  • opłata korkowa – 12 zł/os.
  • pakiet napojów gazowanych -12 zł/os.
  • czas trwania – do 8 godzin

Zupy w wazach:
Rosół z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z orzechem laskowym

Danie serwowane:
Kacze udo confit z marynowanym burakiem i sosem śliwkowym podane z kluskami śląskimi

Zestaw zimnych przekąsek:
Tatar wołowy z domowymi piklami
Deska wyrobów z naszej spiżarni: wędzonki, pasztety, rolady
Tortille z grillowanym i kurczakiem i warzywami
Carpaccio z buraków z malinami, soczewicą i serem blue
Miks sałat z gruszką, winogronami i kozim serem

Ciepły bufet:
Żurek
Polędwiczka wieprzowa na różowo w sosie z grzybów leśnych i lubczyku
Pierś z kurczaka z sosem z suszonego pomidora, wędzonego boczku i orzecha laskowego
Sandacz w sosie winnym z selerem naciowym i zielonym groszkiem
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i rozmarynem
Bukiet gotowanych warzyw z kruszonką migdałową

Słodki stół:
Beza z owocami i kremem mascarpone
Szarlotka ze słonym karmelem
Tiramisu z kremem na likierze Baileys
Sezonowe owoce

Napoje:
Woda / soki owocowe ( bez limitu )
Kawa / herbata ( bez limitu )

TORT

Kawa / czarna porzeczka/ orzech laskowy ( 12 zł/os. )
Malina / biała czekolada / limonka ( 12 zł/os. )
Mango / marakuja / kokos ( 14 zł/os. )
Banan / słony karmel / masło orzechowe ( 12 zł/os. )
Truskawka / rabarbar / mascarpone ( 12 zł/os. )

Możliwość dostarczenia własnego tortu – opłata serwisowa 5 zł/os.