OFERTA WESELNA 2022

Menu – 185 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE
Rosół lub żur na maślance (do wyboru)
Schab wolno gotowany z confitowanymi ziemniakami, brokułem i sosem demi – glace

DANIA GORĄCE W BUFECIE
(1) Pierś z kurczaka z wolnego wybiegu z sosem z suszonego pomidora i orzecha laskowego
(2) Karczek wieprzowy na kapuście zasmażanej z kminem
(3) Kotleciki rybne w sosie porowym z czarnuszką
Ryż gotowany / ziemniaki z wody
Warzywa gotowane / fasolka szparagowa / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z piklami
Carpaccio z antrykotu z majonezem z kiszonego czosnku i serem lazur
Deska mięs pieczonych: schab, karkówka, boczek
Tymbaliki drobiowe
Szczupak faszerowany
Śledź po kaszubsku
Śledź w śmietanie z jabłkiem
Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

BUFET SŁODKI
Szarlotka, sernik, owoce z kruszonką owsianą i sosem angielskim
Mus z mlecznej czekolady z frużeliną wiśniową i brandy
Karmelizowana biała czekolada z czarną porzeczką
Owoce

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00
Flaki wołowe lub barszcz z pasztecikiem

Menu – 205 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Wędzony jesiotr z marynatami, chrzanem i jabłkiem
Zupa krem z kalafiora z orzechem laskowym i oliwa truflową lub flaki wołowe ( do wyboru )
Polędwiczka wieprzowa sous-vide podana na risotto z pęczaku z marynowanym w miodzie burakiem

DANIA GORĄCE W BUFECIE
(1) Rolada wieprzowa nadziewaną kaszą i grzybami (2) Indyk w sosie chrzanowym z żurawiną
(3) Żeberko wieprzowe ze śliwką (4) Sandacz w sosie porowym z zielonym groszkiem i selerem naciowym
Brokuły z masłem migdałowym/grillowane warzywa/ buraczki na ciepło
Kluski śląskie / ziemniaki z masłem i koprem / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z marynatami
Plastry rostbefu na rukoli z parmezanem i kaparami
Deska kiełbas i mięs pieczonych oraz wędzonych
Rolada z dziczyzny z grzybami i lubczykiem
Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami
Carpaccio z wędzonego łososia z piklami i tajskim vinegretem z limonką
Śledź po kaszubsku
Roladki z cukinii z serem dojrzewającym z pesto i malinami
Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

BUFET SŁODKI
Beza z owocami / ciasto czekoladowe ze słonym karmelem/ sernik z kruszonką migdałową
Pana Cotta malinowa / mus z białej czekolady i espresso / owoce

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00
Wołowina po burgundzku

Menu – 225 zł/os.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

DANIA SERWOWANE
Marynowane plastry rostbefu / kurki / parmezan / majonez grzybowy / oliwa truflowa
Bulion z kaczki z kluseczkami i lubczykiem lub krem z białych warzyw z wanilią ( do wyboru )
Udo z kaczki confit z kluskami śląskimi, burakiem karmelizowanym z białym bzem oraz demi – glace ze śliwką

DANIA GORĄCE W BUFECIE
(1) Łosoś na szpinaku w sosie serowym (2) Rolada z dziczyzny z demi-glace z jarzębiną
(3) Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym (4) Bitki wołowe z sosem śliwkowo – rozmarynowym
Buraczki / modra kapusta z żurawiną / grillowane warzywa
Ziemniaki opiekane z tymiankiem / ryż z warzywami / zestaw sezonowych surówek

DANIA ZIMNE W BUFECIE
Tatar wołowy z domowymi piklami
Deska kiełbas i mięs pieczonych oraz wędzonych
Selekcja pasztetów
Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami
Roladki z cukinii z serem dojrzewającym, pesto i granatem
Jesiotr wędzony z musem chrzanowym
Tatar z łososia z avocado i olejem sezamowym
Carpaccio z buraka z kozim serem i malinami
Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

BUFET SŁODKI
Ciasto czekoladowe / Szarlotka / Sernik / Pana Cotta z sosem malinowym
Mus z palonej białej czekolady z marakują i kokosem / Beza z kremem kawowym, owocami i Baleysem
Owoce

ATRAKCJA (DO WYBORU):
Prosiak z rożna lub indyk pieczony w całości w sosie borówkowym ( do wyboru )

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE
Woda / soki / kawa / herbata

WIEJSKIE WYROBY Z NASZEJ WĘDZARNI

Wędzonki ( szynka, schab, boczek, słonina )
Wędzone ryby ( jesiotr, pstrąg, szczupak )
Swojski smalec
Biała wędzona kiełbasa
Wędzone udo z indyka
Pieczywo żytnie na zakwasie
Marynaty i sosy

Przy menu I – 40 zł/os.
Przy menu II – 35 zł/os.
Przy menu III – 30 zł/os.

PROPONUJEMY RÓWNIEŻ

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW –  GRATIS

UDEKOROWANIE SALI ŚWIEŻYMI KWIATAMI – GRATIS
/ przy weselach dla minimum 80 osób /

Tort – 15 zł/os.
Opłata korkowa – 15 zł/os. lub:
Wódka – 45 zł/0,5l
Wino domu – 38 zł/0,75l

Pakiet napojów gazowanych – 15 zł/os.

Menu dla dzieci do lat 6 – gratis
Dzieci w wieku 6 – 12 lat 50 % ceny
Obsługa techniczna 50 % ceny

OFERTA – POPRAWINY 2022

Śniadanie – 40 zł/os. ( 2 godziny )
Bogaty bufet składający się z śniadaniowych dań gorących, zimnych i słodkich. W cenie bufetu napoje takie jak: kawa, herbata woda i soki owocowe.

Brunch – 70 zł/os. ( 3 godziny )
Bufet śniadaniowy wzbogacony o dania obiadowe ( zupa, dwa dania mięsne, danie rybne lub wegańskie, dodatki ).

Lunch – 80 zł/os. ( 4 godziny )
Bufet składając się z zupy, trzech dań gorących , dodatków, sałatek i zimnych przystawek oraz słodkości. W cenie bufetu napoje takie jak: kawa, herbata woda i soki.

Grill – 80 zł/os. ( 4 godziny )
Poprawiny w plenerze, nad brzegiem jeziora. Zupa, grillowane specjały, dodatki i słodkości. W cenie napoje takie jak: kawa, herbata, woda i soki.

Propozycję menu weselnego możemy rozszerzyć lub zmienić. Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie lub inne opcje żywieniowe.

W okresie trwania podpisanej umowy, podana cena jednostkowa może ulec zmianie o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez prezesa GUS. Wzrost nie większy niż 2% nie będzie stanowił podstawy do ubiegania się o wzrost wartości umowy.