OFERTA WESELNA 2021

Ślub i wesele nad brzegiem jeziora? Przestronne i klimatyzowane sale, nietuzinkowa kuchnia, plener na zaślubiny lub najpiękniejszą sesję ślubną, baza noclegowa w komfortowo wyposażonych bungalowach, wiata grillowa na niepowtarzalne poprawiny – to tylko niektóre z naszych atutów.

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

 

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE

Rosół lub żur na maślance (do wyboru)

Schab wolno gotowany z confitowanymi ziemniakami, brokułem i sosem demi – glace

 

DANIA GORĄCE W BUFECIE

(1) Pierś z kurczaka z wolnego wybiegu z sosem z suszonego pomidora i orzecha laskowego

(2) Karczek wieprzowy na kapuście zasmażanej z kminem

(3) Kotleciki rybne w sosie porowym z czarnuszką

Ryż gotowany / ziemniaki z wody

Warzywa gotowane / fasolka szparagowa / zestaw sezonowych surówek

 

DANIA ZIMNE W BUFECIE

Tatar wołowy z piklami

Carpaccio z antrykotu z majonezem z kiszonego czosnku i serem lazur

Deska mięs pieczonych: schab, karkówka, boczek

Tymbaliki drobiowe

Szczupak faszerowany

Śledź po kaszubsku

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

 

BUFET SŁODKI

Szarlotka, sernik, owoce z kruszonką owsianą i sosem angielskim

Mus z mlecznej czekolady z frużeliną wiśniową i brandy

Karmelizowana biała czekolada z czarną porzeczką

Owoce

 

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE

Woda / soki / kawa / herbata

 

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00

Flaki wołowe lub barszcz z pasztecikiem

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

 

DANIA SERWOWANE

Wędzony jesiotr z marynatami, chrzanem i jabłkiem

Zupa krem z kalafiora z orzechem laskowym i oliwa truflową lub flaki wołowe ( do wyboru )

Polędwiczka wieprzowa sous-vide podana na risotto z pęczaku z marynowanym w miodzie burakiem

 

DANIA GORĄCE W BUFECIE

(1) Rolada wieprzowa nadziewaną kaszą i grzybami (2) Indyk w sosie chrzanowym z żurawiną

(3) Żeberko wieprzowe ze śliwką  (4) Sandacz w sosie porowym z zielonym groszkiem i selerem naciowym

Brokuły z masłem migdałowym/grillowane warzywa/ buraczki na ciepło

Kluski śląskie / ziemniaki z masłem i koprem / zestaw sezonowych surówek

 

DANIA ZIMNE W BUFECIE

Tatar wołowy z marynatami

Plastry rostbefu na rukoli z parmezanem i kaparami

Deska kiełbas i mięs pieczonych oraz wędzonych

Rolada z dziczyzny z grzybami i lubczykiem

Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami

Carpaccio z wędzonego łososia z piklami i tajskim vinegretem z limonką

Śledź po kaszubsku

Roladki z cukinii z serem dojrzewającym  z pesto i malinami

Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

 

BUFET SŁODKI

Beza z owocami / ciasto czekoladowe ze słonym karmelem/ sernik z kruszonką migdałową

Pana Cotta malinowa / mus z białej czekolady i espresso / owoce

 

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE

Woda / soki / kawa / herbata

 

PO OCZEPINACH OKOŁO GODZINY 1:00

Wołowina po burgundzku

Powitanie Gości chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego

 

DANIA SERWOWANE

Marynowane plastry rostbefu / kurki / parmezan / majonez grzybowy / oliwa truflowa

Bulion z kaczki z kluseczkami i lubczykiem lub krem z białych warzyw z wanilią ( do wyboru )

Udo z kaczki confit z kluskami śląskimi, burakiem karmelizowanym z białym bzem oraz demi – glace ze śliwką

 

DANIA GORĄCE W BUFECIE

(1) Łosoś na szpinaku w sosie serowym (2) Rolada z dziczyzny z demi-glace z jarzębiną

(3) Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym (4) Bitki wołowe z sosem śliwkowo – rozmarynowym

Buraczki / modra kapusta z żurawiną / grillowane warzywa

Ziemniaki opiekane z tymiankiem / ryż z warzywami / zestaw sezonowych surówek

 

DANIA ZIMNE W BUFECIE

Tatar wołowy z domowymi piklami

Deska kiełbas i mięs pieczonych oraz wędzonych

Selekcja pasztetów

Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami

Roladki z cukinii z serem dojrzewającym, pesto i granatem

Jesiotr wędzony z musem chrzanowym

Tatar z łososia z avocado i olejem sezamowym

Carpaccio z buraka z kozim serem i malinami

Mix sałat, sezonowych warzyw i sosów do własnej kompozycji

 

BUFET SŁODKI

Ciasto czekoladowe / Szarlotka / Sernik / Pana Cotta z sosem malinowym

Mus z palonej białej czekolady z marakują i kokosem / Beza z kremem kawowym, owocami i Baleysem

Owoce

 

ATRAKCJA (DO WYBORU):

Prosiak z rożna lub indyk pieczony w całości  w sosie borówkowym ( do wyboru )

 

NAPOJE ZIMNE / CIEPŁE

Woda / soki / kawa / herbata

DODATKOWO PROPONUJEMY – WIEJSKIE WYROBY Z NASZEJ WĘDZARNI

Wędzonki ( szynka, schab, boczek, słonina )

Wędzone ryby ( jesiotr, pstrąg, szczupak )

Swojski smalec

Biała wędzona kiełbasa

Wędzone udo z indyka

Pieczywo żytnie na zakwasie

Marynaty i sosy

 

Przy menu I   – 40 zł/os.

Przy menu II   – 30 zł/os.

Przy menu III  – 20 zł/os.

 

PROPONUJEMY RÓWNIEŻ

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW –  GRATIS

UDEKOROWANIE SALI ŚWIEŻYMI KWIATAMI – GRATIS

Tort – 12 zł/os.

Korkowe – 12 zł/os.

Pakiet napojów gazowanych – 12 zł/os.

Wódka – 39 zł/0,5l

Wino domu – 35 zł/0,75l

Menu dla dzieci do lat 6 – gratis

Dzieci w wieku 6 – 12 lat 50 % ceny

Obsługa techniczna 50 % ceny

 

Propozycję menu weselnego możemy rozszerzyć lub zmienić.

Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie lub inne opcje żywieniowe