KAMERALNE, WIECZORNE UROCZYSTOŚCI RODZINNE 2020

MENU – OPCJA I

Zupa:

  • Rosół z domowym makaronem lub krem z pieczonych pomidorów z bazyliowym pesto i mozzarellą 

Dania podane na półmiskach:

  • Kacze udo confit z marynowanym burakiem i sosem śliwkowym
  • Schab wolno pieczony z sosem pieprzowym ze smażonymi na maśle grzybami i szpinakiem 
  • Krokiety z ryb mazurskich z sosem porowym z zielonym groszkiem i confitowanymi pomidorami
  • Ziemniaki opiekane i ziemniaki z wody
  • Warzywa gotowane z zasmażką orzechową  

Zestaw zimnych przekąsek:

  • Tatar wołowy z  domowymi piklami
  • Deska wyrobów z naszej spiżarni: wędzonki, pasztety, rolady
  • Tortille z grillowanym i kurczakiem i warzywami
  • Carpaccio z buraków z malinami, soczewicą i serem blue
  • Miks sałat z sezonowymi warzywami i winegretem cytrynowym 
  • Terrina z ryb  słodkowodnych z koprem i sosem miodowo – chrzanowym 
  • Pieczywo / masło

Dodatkowe danie gorące ( jedno do wyboru ):

  • Żurek / barszcz z pasztecikiem / zupa gulaszowa

Słodki stół:

  • Tiramisu
  • Beza z kremem kawowym i świeżymi owocami 
  • Tarta gruszkowa ze słonym karmelem i orzechami
  • Sezonowe owoce

Napoje:

  • Woda / soki owocowe ( bez limitu )
  • Kawa / herbata ( bez limitu )

Menu – 150 zł/os., opłata korkowa – 12 zł/os., pakiet napojów gazowanych -12 zł/os.

Czas trwania – do 8 godzin

 

MENU – OPCJA II

Kolacja serwowana:

  • Rosół z domowym makaronem
  • lub krem z pieczonych pomidorów z bazyliowym pesto i mozzarellą 
  • Kacze udo confit z marynowanym burakiem i sosem śliwkowym podane z kluskami

Zestaw zimnych przekąsek:

  • Tatar wołowy z  domowymi piklami
  • Deska wyrobów z naszej spiżarni: wędzonki, pasztety, rolady
  • Tortille z grillowanym i kurczakiem i warzywami
  • Carpaccio z buraków z malinami, soczewicą i serem blue
  • Miks sałat z sezonowymi warzywami i winegretem cytrynowym 
  • Terrina z ryb  słodkowodnych z koprem i sosem miodowo – chrzanowym 
  • Pieczywo / masło

Ciepły bufet:

  • Żurek na maślance
  • Schab wolno pieczony z sosem pieprzowym ze smażonymi na maśle grzybami i szpinakiem 
  • Krokiety z ryb mazurskich z sosem porowym z zielonym groszkiem i confitowanymi pomidorami
  • Ziemniaki opiekane
  • Warzywa gotowane z zasmażką orzechową

Słodki stół:

  • Tiramisu
  • Beza z kremem kawowym i świeżymi owocami 
  • Tarta gruszkowa ze słonym karmelem i orzechami
  • Sezonowe owoce

Napoje:

  • Woda / soki owocowe ( bez limitu )
  • Kawa / herbata ( bez limitu )

Menu – 165 zł/os., opłata korkowa – 12 zł/os., pakiet napojów gazowanych -12 zł/os.

Czas trwania – do 8 godzin

Menu – 125 zł/os.,

Menu dziecięce – 40 zł/os.

Pakiet napojów gazowanych – 12 zł/os.

Alkohole – ceny specjalne

Czas trwania uroczystości  – do 5 godzin 

Informacja i rezerwacja:
Przystanek Zatoka
Siła 85
11-036 Gietrzwałd
Tel. 89 513 09 78
zatoka@przystanekzatoka.pl